Den farlige dreng - Boris Cyrulnik

249,00

Boris er seks år, da det under 2. verdenskrig for alvor går op for ham, at han er en farlig dreng. Så farlig, at nogen vil ham til livs, og han ikke må kalde sig sit rigtige navn – fordi det gør ham farlig for sig selv og andre.

Boris er alene i verden. Krigen og jødeforfølgelsen har allerede kostet ham begge hans forældre, men et stærkt overlevelses instinkt og velmenende mennesker redder ham igennem en brutal, umenneskelig og dramatisk barndom i det besatte Frankrig. En barsk, men også gribende og hjertevarm historie med masser af små lysglimt: Hjælpsomhed, kærlighed, held og troen på det gode bærer jødiske Boris igennem.

Barnet Boris overlever ved at hage sig fast i de gode oplevelser. Efter krigen vælger han som så mange andre traumatiserede at tie, fordi det er for svært at sætte ord på, og fordi han har lært at holde mund. Men med denne bog bryder Boris Cyrulnik tavsheden, konfronterer fortiden, går sin hukommelse efter i sømmene, og fortæller med udgangspunkt i sin egen historie vidende, hjerteskærende og opløftende om, hvordan man overlever det umulige.

Inspiration