Kidnappet - Jeppe Nybroe

299,95

Den 7. februar 2014 blev Jeppe Nybroe sammen med sin kollega Rami Aysha kidnappet i en libanesisk landsby på grænsen til Syrien. Bagbundet og med en hætte over hovedet blev han smidt ind i en bil og kørt af sted. 

I fire uger var han spærret inde uden dagslys og med slag, spark og anden mishandling. Kidnapperne truede dagligt med at partere ham levende og sende de afskårne legemsdele til hans familie. Der blev udstedt en fatwa over ham, der lød på, at han kunne handles for penge – eller slagtes. Samtidig kæmpede hans familie og venner desperat for at skaffe penge nok til en løsesum. Kidnappernes første krav lød på 20 millioner dollar. 

Kidnappet er Jeppe Nybroes beretning om de 28 dages fangenskab. Om angsten og de fysiske overgreb og om de direkte forhandlinger mellem kidnapperne og familien derhjemme, som er bevaret gennem internettjenesten Skype og bringes i uddrag. Samtidig er det en beretning om at overleve – også mentalt. Hvordan bevarer man håbet og i sidste ende sin forstand, når man hver dag trues på livet af bevæbnede mænd, der kalder sig jihadkrigere, mens granaterne fra krigen i Syrien kommer stadig tættere på? 

Efter sin frigivelse har Jeppe Nybroe opdaget, at flere af mændene bag hans kidnapning i dag opererer åbenlyst under Islamisk Stats sorte flag. 

Bogen sætter fokus på konsekvenserne af terrorisme og det stigende antal kidnapninger i regionen – ikke mindst den trussel, de udgør mod muligheden for, at journalister kan rapportere og verdenssamfundet begribe krigens virkelighed og dens mange ofre.

Forlag:People'sPress
Udgave:1
Oplag:1
Oplagsdato:03-02-2015
Udg. dato:03-02-2015
Sprog:dan
Originalsprog:dan
EAN:9788771593877
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788771593877
Sidetal:300
Størrelse i mm (BxHxD):160x231x26mm
Vægt:657g
Inspiration