Persondataloven og sagsbehandling i praksis, 2. udg. - Ulrich Jensen

325,00

Persondataloven og sagsbehandling i praksis henvender sig til alle, der er i berøring med behandling af afgørelsessager i den offentlige forvaltning. Både studerende, praktikere, konsulenter og andre, der har behov for indsigt i persondatalovens samspil med og indflydelse på konkret sagsbehandling kan have glæde af bogen.

Bogen er den eneste, der har specielt fokus på persondatalovens regler ved behandling af persondata i forbindelse med afgørelsessager. Persondatalovens grundregler gennemgås og illustreres med praksis og der gives praktiske anvisninger på, hvordan persondataloven overholdes ved behandling af afgørelsessager. De persondataretlige krav holdes desuden op mod de almindelige forvaltningsretlige regler med henblik på at illustrere forskelle og ligheder.

Ulrich Stigaard Jensen er ankechef i Natur- og Miljøklagenævnet og eksterne lektor i forvaltningsret ved Københavns Universitet. Derudover underviser han i forskellige sammenhænge i persondataret, forvaltningsret og LEAN.

Indholdsoversigt

Kapitel 1. Persondatalovens baggrund og formål
Kapitel 2. Persondatalovens terminologi og begreber
Kapitel 3. Grundprincipper for behandling af personoplysninger - en ramme sættes
Kapitel 4. De materielle behandlingsregler
Kapitel 5. Oplysningspligt
Kapitel 6. Indsigtsrettten
Kapitel 7. Indsigelsesretten og ret til berigtigelse, sletning eller blokering af oplysninger
Kapitel 8. Udveksling af personoplysninger mellem offentlige myndigheder
Kapitel 9. Offentliggørelse af personoplysninger på Internettet
Kapitel 10. Afsluttende bemærkninger

Udg. dato:04-11-2011
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788757420425
Størrelse i mm (BxHxD):154x230x14mm
Vægt:323g
Inspiration