Breve fra 2. Verdenskrig - Marie Moutier

299,95

Omkring 17 millioner tyske soldater gjorde tjeneste i Wehrmacht under 2. Verdenskrig, og de fleste af dem sendte jævnligt breve hjem. Disse breve er en uvurderlig kilde, der tegner et vigtigt billede af krigen set indefra – og for første gang fremlægges en samling af disse breve i deres helhed. 

Brevene er omhyggeligt udvalgt og kommenteret, så de giver et så bredt billede af krigen som muligt, som den blev kæmpet på alle fronter, fra invasionen af Polen til Berlins fald.

Mens de tidlige breve præges af et brændende håb om at kunne bidrage til et genfødt tysk storrige, skrives de senere, mere og mere desperate breve i lyset af nederlaget ved Stalingrad. Som læser bliver man vidne til soldaternes stadig større desillusion og fortvivlelse stillet over for de stadig vanskeligere kår og det svindende sejrshåb, efterhånden som deres fjender begynder at få overtaget.

Men midt i soldaternes krigstræthed og hjemve er brevene stadig fyldt med passionerede loyalitetserklæringer over for Tyskland og Hitler. For i modsætning til den opfattelse, som man stadig kan støde på, at den tyske hær blot adlød ordrer og ikke var nært forbundet med nazismen, viser denne brevsamling tydeligt, at de tyske soldater i høj grad så sig selv som bærere af den nazistiske ideologi.

Indbundet
ISBN:9788717044876
Sidetal:284
Størrelse i mm (BxHxD):159x237x24mm
Vægt:614g
Inspiration