Konstantinopels Fald - Roger Crowley

299,95

I foråret 1453 belejrede tyrkerne Konstantinopel, og det skulle blive et af de største militære slag i samtiden - sammenstødet mellem kristendommen og islam, slaget mellem Vest og Øst.

Dette er et imponerende historisk værk og en gribende beretning om den hellige krig mellem den kristne verden og islam, som endnu giver genlyd i den moderne verden i dag .

Historikeren Roger Crowley sætter scenen med dramatisk indlevelse:    
»Sent om eftermiddagen så forsvarerne af byen, hvordan tyrkerne nu samledes foran murene. Det var en smuk dag. Solen gik langsomt ned i vest. Ude på sletten stillede de osmanniske styrker op i regimenter, soldaterne var i bevægelse, de løftede krigsbannerne op og fyldte horisonten fra kyst til kyst. Fortroppen fortsatte med at fylde voldgravene, kanonerne blev flyttet så tæt på murene som muligt, og uden ophør blev der stablet enorme mængder af stormstiger og andet krigsmateriel op (.)«  

En meget interessant bog om det store vendepunkt i europæisk historie - da   Istanbul blev til en islamisk by. Det stærke modsætningsforhold mellem øst- og Vesteuropa, som her fandt sit absolutte højdepunkt, trækker stærke tråde til de modsætningsforhold, vi endnu oplever i dag.  

Om forfatteren: 
Roger Crowley er uddannet historiker fra Cambridge University. Han voksede op på Malta, hvor faderen var i flåden - her fik Crowley grundlagt en stærk og levende interesse for Middelhavsregionens forhold.

Forlag:Rosenkilde & Bahnhof
Udgave:2
Oplag:2
Oplagsdato:14-07-2014
Udg. dato:14-07-2014
Sprog:dan
Originalsprog:eng
EAN:9788771288148
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788771288148
Sidetal:298
Størrelse i mm (BxHxD):157x230x19mm
Vægt:568g
Inspiration