Aarstidernes nordiske hverdagsmad - Trine Hahnemann, Carsten Kyster og Søren Ejlersen

Ring for pris
47173241

Denne kogebog er et bud på fremtidens køkken fra foregangsfolkene inden for udviklingen af økologiske grøntsager i Danmark gennem de sidste 10 år. Den viser, hvordan vi uden de store anstrengelser kan leve sundere og belaste miljøet mindre, samtidig med at vi laver supernem og lækker mad til middagsbordet. 

Det kan vi gøre ved dels at indføre en 80/20-madregel på middagsbordet, så vi spiser en hel del mindre kød og meget mere grønt, og dels ved at anvende flere dansk producerede grøntsager i vores madlavning. De 70 opskrifter i Aarstidernes nordiske hverdagsmad er blevet til som et dogmeprojekt, hvor tre af erfarne kokke, en fotograf, en grafiker og nogle skriverkarle mødtes på en pløjemark på Aarstidernes gartneri i Billeslund i Jylland. Her var opstillet en høstvogn med tre kogeblus, et åbent bål og kassevis af dejlige grøntsager, noget godt kød og nogle friske fisk. Og så var det ellers bare om at få fuldt blus på inspirationen og lade ideerne til lækre retter og skønne smagssammensætninger komme i en lind strøm. Som det fremgår, var det ikke noget problem. Opskrifterne, der er befriende fri for lange ingredienslister, men samtidig formidler glæden ved de gode råvarer, er samlet i tre kapitler: Grønt – grønt, Grønt – fisk – og Grønt – kød.

Bogen indeholder desuden en liste med et god basislager af eddike, perler, gryn, krydderier m.m., som man kan have på hylderne i fremtidens spisekammer.  Bogen blev til over to dages i øs-pøs-silende regnvejr, men arbejdsmoralen, idérigdommen og humøret var i top. Det blev et rustikt møde med en ny måde at lave mad på. Da den sidste jordskok var blevet renset og tilberedt, og det sidste punktum i den sidste opskrift var sat, brød solen frem og den smukkeste regnbue tonede frem på himmelhvælvingen.

Inspiration