Bogens Folk - Geraldine Brooks

280,00

"Bogens Folk" er et skønlitterært værk baseret på den sande legende om det hebraiske håndskrift "Sarajevo Haggadah". Den australskfødte forfatterinde Geraldine Brooks hørte første gang om Haggadahen, da hun under et ophold i Sarajevo dækkede borgerkrigen for avisen The Wallstreet Journal. Omgivelserne betog hende og hun tog derfor en del af jødisk kulturs boghistorie med sig ind i bøgernes verden. Geraldine Brooks, kaldet boghandlernes skytshelgen, blander fiktion og virkelighed i et mysterie, der er enhver bogelskers hemmelige drøm om eventyr og spænding:

Hannah Heath, en yderst dygtig, australsk bogkonservator får en opgave, man normalt kun får lov at drømme om. Hun bliver kaldt til Sarajevo for at analysere og konservere det berømte jødiske værk "Sarajevo Haggadah". Haggadahen, er en af de tidligst illuminerede jødiske bøger fra middelalderens æra og et utroligt smukt og uerstatteligt vidnesbyrd på jødisk historie. Bogen, der burde være forsvundet, er på mirakuløs vis blevet reddet i sidste øjeblik af en muslimsk museumsmand.

Bogkonservatoren Hannah opdager i sit arbejde med Haggadahen en række bittesmå spor: vinstænk, saltkrystaller, et hvidt hår og fragmentet af en sommerfuglevinge, der hver fortæller noget om bogens tilblivelse og færden henover kontinentet. En skjult rejse der skal vise sig at vare mere end 600 år, indtil Haggadahen havner i hænderne på Hannah, den eneste, der kan samle trådende og bringe dens utrolige historie til live igen.

 

 

Inspiration