Den Sidste Dag På Jorden - Morten Leth Jacobsen

249,95

Morten Leth Jacobsen modtog i 2012 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium for romanen ”Mens Vi Venter”. Han har tidligere udgivet romanerne ”Tornmark” og ”Mindset”, og han er nu klar med sin fjerde roman, ”Den Sidste Dag På Jorden”.    
Bogens hovedperson, Ish, er amerikansk sømand. Han bor alene på sit  konkursramte containerskib i havnen i Bayonne, New Jersey. Indtil den  dag, hvor en naturkatastrofe vender hans liv og hele resten af verden på  hovedet, og han driver ud i Atlanten, uden maskinkraft. I lang tid ved han ikke, hvad der er sket. Han prøver blot at  overleve på skibet, mens hans virkelighedsopfattelse langsomt smuldrer. 
I lang tid ved han ikke, hvad der er sket. Han prøver blot at overleve  på skibet, mens hans virkelighedsopfattelse langsomt smuldrer. Men en  dag driver han i land i Danmark, hvor han oplever et gådefuldt, lavt  land med hvide sandstrande og kirketårne inde bag klitterne. Skibet  slæbes om til østkysten og ind i ‘The Port Of Aarhus’. Her går Ish i  land og møder et folk, der lever i overbevisningen om, at en ny  katastrofe snart kommer. Og det værste er, at de har ret …
I lighed med moderne romanforfattere som Svend Aage Madsen, Haruki  Murakami og Kaspar Colling leger Morten Leth Jacobsen i romanen med det  fantastiske og det overnaturlige, med spænding, erotik og eksistentielle  spørgsmål, alt sammen sat ind i en nutidig og genkendelig ramme.

Inspiration