Forfulgt - Mahtob Mahmoody

129,95

Husker du Betty Mahmoodys bestseller ”Ikke uden min datter”, som blev filmatiseret med Sally Field i hovedrollen?

Nu kommer datteren Mahtob med sin historie – og det er både rørende og rystende læsning … Mahtob Mahmoody er fire år, da hun rejser med sine forældre på ferie til faderens hjemland, Iran. Hverken Mahtob eller hendes mor, Betty, har nogen anelse om, at faderen har helt andre planer end et to ugers besøg hos familien i Teheran.

I 18 måneder bliver mor og datter holdt tilbage i det præstestyrede Iran, mens faderens familiemedlemmer agerer fangevogtere. Mahtob bliver sendt i skole, hvor morgensamlingen består i at råbe ”Død over Amerika” i kor. Det eneste tidspunkt på dagen, hvor Mahtob og hendes mor er uden opsyn, er på vej til skole. Her får moderen kontakt til venlige mennesker, som vil hjælpe dem med at flygte. Mahtob skal hele tiden ”huske at glemme”, hvad de har lavet på vej til skole – så faderen ikke fatter mistanke. Alt imens hun undrer sig over, hvor hendes søde og kærlige far er blevet af.

Efter en farefuld flugt vender de hjem til USA, men her slutter mareridtet ikke. Nok er de undsluppet faderen, men de er ikke frie. Konstant frygter de, at han skal gøre alvor af sine trusler: At kidnappe Mahtob og slå moderen ihjel.

”Forfulgt” er en rystende beretning om at leve et liv i evig frygt. Gennem datterens knivskarpe erindringer forstår vi, hvor høj en pris, barnet måtte betale; også længe efter, at hun var blevet voksen. Det er også en historie om kærlighed, der er tæt på at blive til had – og om den svære kunst at tilgive, så man endelig kan leve som et frit menneske.

Indbinding:Paperback

 

 

Inspiration