Begravet I Stilheden - Tove Alsterdal

På klassisk thrillervis væves mange handlingstråde sammen. Journalisten Katrine - fyret og med parforholdsproblemer - finder forbavset ud af, at hendes demente mor faktisk ejer en forfalden gammel gård i det strengt religiøse Nordsverige. Mystisk nok er en lige så mystisk mulig køber rede til at give en voldsom overpris for den. Katrine tager nordpå og kommer langsomt på sporet af dybt begravede familiehemmeligheder, som fører videre til kranke svenske skæbner, der idealistisk rejste til Sovjet i 1930erne for at være med til at skabe ”det perfekte kommunistiske samfund.”

En anden handlingstråd er opklaringen af et brutalt øksemord på en af nabogårdene, som Katrine også involveres i sammen med en sympatisk pensioneret politimand, og vi følger også glimtvis en brutal, kynisk russisk gangster, som får stadigt mere plads og relevans for handlingen.

Menneskers evige jagt på et bedre liv, og hvordan mennesker sjældent er, hvad de giver sig ud for, er klassiske og vedkommende temaer. Journalisten Alsterdal er også meget velskrivende med flere litterære kvaliteter end mange andre spændingsforfattere. Grundig research og indsigt i de psykologiske mekanismer og den terror, naive kommunister blev udsat for både i Sovjet og hjemme igen, giver et indfølt tidsbillede med fine historiske detaljer. Det er oplagt at sammenligne med Henning Mankells ’Kineseren’, hvor familiefortid også er altafgørende i mange vidtforgrenede handlingstråde.

299,95
Andre så også på disse produkter