Martin Ammitsbøll Husted - Den som vover - historien om to specialoperationer i Anden Verdenskrig
To af Anden Verdenskrigs mest berømte commando-raids var tyskernes erobring af det på papiret uindtagelige belgiske fort Eben Emael den 10. maj 1940 og den engelske ødelæggelse af den strategisk vigtige flådebase Saint-Nazaire ved atlanterhavskysten 28. marts 1942.
Erobringen af fortet Eben Emael, der havde en stående garnison på 800 belgiske soldater, var et af hovedkomponenterne i Nazitysklands vestoffensiv, der kun få uger senere førte til Belgiens, Hollands og Frankrigs fatale kollaps samt briternes paniske evakuering af deres hær fra Dunkirk. Med bare 60 soldater erobrede tyskerne Belgiens stærkeste fæstning i ly af natten og med brug af svævefly.
Anderledes vanskeligt gik det med den britiske Operation Chariot. Trods det at de lykkedes med at sprænge havnen i stumper og stykker ved med list at bugsere en enorm sprængladning på 4,5 tons ind i havnen og udløse bomben med planlagt forsinkelse, stod de britiske styrker over for 5000 kampklare nazistiske soldater. Af de 600 britiske elitesoldater vendte kun 234 i live tilbage til England.
Martin Ammitsbøll Husted fortæller ikke bare historien om selve commando-raidene, men gennemgår også alle de storpolitiske og taktiske militære overvejelser for aktionerne.