Thomas Harder & Lene Ewald Hesel - En sten for Eva

En sten for Eva skildrer Eva Salomonsens liv og verden, fra hun blev født som Evaline Wagner i Bogense i 1855, til hun døde i Theresienstadt i 1943. Bogens udgangspunkt er den snublesten, som i 2020 blev lagt til minde om hende foran Bredgade 51 i København, hvor hun boede de sidste 30 år af sit liv. 

Beretningen om Eva og hendes familie, der stammede fra Tyskland og Holland og havde forbindelser til Skotland, er en rød tråd, der forbinder dansk jødisk historie med den bredere danmarkshistorie, europæisk historie og historien om holocaust. 
 
Evas store familie var en del af det velhavende, kultiverede borgerskab i det moderne gennembruds København, men der var aldrig langt fra deres fashionable adresser til de slumgader, hvor de fattige jødiske indvandrere fra Rusland og Østeuropa boede. Og antisemitismen lurede konstant i baggrunden. 
 
Kort efter Evas arrestation flygtede hendes søn og hans to voksne døtre til Sverige skjult i kulrummet på et fragtskib. Bogen fortæller om den dramatiske flugt, om flygtningelivet i Sverige, og om de to unge kvinders indsats i Den Danske Brigade, som blev helt afgørende for deres modning og selvstændiggørelse. 
 
Thomas Harder, født 1959. Oversætter og forfatter til en række bøger om oversætteri, Italien og Anden Verdenskrig, bl.a. Anders Lassens krig. 9. april 1940-9. april 1945 (4. udgave 2020). 
 
Lene Ewald Hesel, født 1962. Forfatter og oversætter af en lang række børneog ungdomsbøger. Sammen med Thomas Harder har hun skrevet Kæreste Kek. Et dansk søskendepar i krig (2018).
349,95
Andre så også på disse produkter