Mohamed Mbougar Sarr - Menneskets dybeste erindring

Modtager af Frankrigs store litteraturpris, Goncourt-prisen 2021. 

 
Mohamed Mbougar Sarrs roman om jagten på en gådefuld forfatter er et mesterligt litterært mysterium fra en ny stor stemme i verdenslitteraturen. 
 
Diégane er en ung forfatter, som bor i Paris, hvor han hænger ud med en gruppe andre afrikanske eksilforfattere, som ynder at diskutere bøger og filosofi, gå i seng med hinanden og drikke vin.
Da han hører om et uopdriveligt mesterværk fra 1930’erne af en senegalesisk forfatter, T. C. Elimane, beslutter Diégane sig for at opklare bogen og forfatterens skæbne. I sin samtid blev Elimane udråbt til en litterær sensation og kaldt ”den sorte Rimbaud”, men efter en hetzlignende skandale forsvandt han tilsyneladende sporløst.
Sekunderet af senegalesisk litteraturs grand old lady, der har en personlig interesse i Elimanes historie, begiver Diégane sig ud på en labyrintisk rejse. Den bevæger sig over tre kontinenter og op gennem en historie, hvor kolonialisme og to verdenskrige har sat sine spor – fra Paris til Amsterdam, Buenos Aires og Dakar. 
 
Menneskets dybeste erindring er en dybt original dannelsesroman, en radikal undersøgelse af kolonialismens komplekse arv og en detektivhistorie fortalt med humor, vid og overskud. Og først og fremmest er romanen en kærlighedserklæring til litteraturen selv. 
 
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788712068600
Sidetal:464
Størrelse i mm (BxHxD):142x221x39mm
Vægt:743g
FSC-mærket:Ja
299,95
Andre så også på disse produkter