Victoria Hislop - Tråden

Byens rødder strakte sig tilbage til Alexander den Store.

I 1917 blev Thessaloniki ramt af en nær altødelæggende brand, og det er startskuddet til historien. Branden er den første af en række af katastrofale begivenheder, som kommer til at ændre byen for bestandig, da krig, frygt og forfølgelse begynder at dele indbyggerne.

 Dmitri, vores hovedperson, blev født under branden, som søn af en velhavende, højreorienteret forretningsmand. Familien må efterfølgende indlogere sig i et arbejderkvarter, hvilket ikke behager faderen – og slet ikke, da han ser, hvor godt hans ”trofæ”-hustru befinder sig blandt den jævne befolkning.

Da Dmitri når den giftemodne alder, gifter han sig med Katarina, som kom til Thessaloniki som lille pige fem år efter branden. Hun flygtede med sin mor fra den tyrkisk-græske krig i Anatolien, Lilleasien, hvor de frygtede tyrkiske soldater drog hærgende frem og lagde byer og land øde. Hun blev væk fra sin mor under flugten, men kom ombord på en båd med ukendt destination. Hver med deres traumatiske fortid er Dmitris og Katarinas bånd ubrydelige, både under den økonomi­ske krise i trediverne og under nazisternes indtog under 2. verdenskrig.

Muslimerne er for længst blevet smidt ud af byen, og nu er det jødernes tur til at blive deporteret til en uvis skæbne - og sikker død.Vi spoler frem til år 2007. Dmitris barnebarn, også kaldet Dmitri og af anglo-græsk oprindelse, hører for første gang om sine bedsteforældres historie. Han besøger dem og hører om deres baggrund. I mange årtier har de søgt efter erindringer fra folk, som med magt blev fordrevet fra deres elskede by.

Skal han hjælpe dem, eller skal han tage hjem?

Han må træffe nogle valg.

129,95
Andre så også på disse produkter
spacer