Andrew Barnes - 4-dages arbejdsuge

4-dages arbejdsuge er en radikal, overbevisende fortale for en bære­dygtig, indbringende fremtid, hvor vi arbejder mindre, men samtidig er mere produktive, engagerede og tilfredse.

De traditionelle arbejdsmetoder og ikke mindst arbejdsugen på fem dage er forældede og passer ikke til vores digitale tidsalder. Med en firedages arbejdsuge kan vi få det bedste fra alle verdener: optimal produktivitet, bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv, ingen stress samt et mere bæredygtigt samfund.

Andrew Barnes har i samarbejde med sine ansatte udviklet og afprøvet de fleksible arbejdsmetoder, som bogen beskriver. Han bad sine med­arbejdere om at designe en firedages arbejdsuge, der gjorde det muligt for dem at leve op til de eksisterende produktivitetskrav til samme løn – og altså med en 20 %’s reduktion af arbejdstiden. Udfaldet af forsøget var forbløffende. Folk var gladere, mindre syge og mere fokuserede og produktive på arbejdet.

Under forsøget blev der indsamlet forskningsdata, og på baggrund heraf præsenterer bogen en produktivitetsfokuseret arbejdsmodel med nedsat tid, der kan:

  • bekæmpe arbejdsrelateret stress og angst
  • begrænse CO2-udledningen
  • rette op på lønforskellen mellem kønnene
  • fjerne tidsspilde på arbejdspladsen
  • øge produktiviteten og arbejdsglæden.
4-dages arbejdsuge er en vigtig guide for både ledere og med­arbejdere, og metoderne kan overføres til de fleste brancher, både i det private og offentlige. Det er bare med at komme i gang. 

Andrew Barnes er investeringsrådgiver og ejer firmaet Perpertual Guardian i New Zealand, hvor han har indført en arbejdsuge på fire dage. Bogen er skrevet i samarbejde med erhvervsskribent Stephanie Jones.
 
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788772162980
Sidetal:215
Størrelse i mm (BxHxD):155x235x17mm
Vægt:494g
299,00
Andre så også på disse produkter
spacer