Klosterhaven ved Øm - Lene Mollerup

Planter og urter fra klostrenes haver reddede liv og gav krydderi på tilværelsen! Klosterhaven ved Øm åbner for den videnskab, munkene bragte med sig sydfra, og som lagde en systematisk bund for vor viden om læge- og krydderplanter i dag.

Lene Mollerups bog er for det første et katalog over den flora, som findes i klosterhaven i dag. Men den er også en kulturhistorisk redegørelse for, hvad en klosterhave er med udgangspunkt i Øm Kloster, der grundlagdes af cisterciensermunke i 1172 tæt ved Ry i Midtjylland.
 
Øm Klosters have er Danmarks bedst udforskede, og unikke skriftlige, middelalderlige kilder fra klosteret selv og arkæologiske og botaniske undersøgelser giver et særligt indblik i og forståelse for brugen af disse planter, som munkene dyrkede og anvendte i såvel mixturer som i madlavning.
 
Bogen består af to hoveddele: en kulturhistorisk oversigt over klosterhavers væsen og historie generelt og selvfølgelig Øm Klosterhave i særdeleshed, men også de øvrige danske klosterhaver. Bogens anden del er dels et herbarium over Øm Klosterhaves nuværende 80 planter, dels en komplet liste over alle videnskabeligt dokumenterede planter ved Øm.
 
Bogen er meget velillustreret, og hver plante i herbariet er vist med foto.
299,95
Andre så også på disse produkter
spacer