Jens Jørgen Nielsen - Rusland på tværs

Billedet af Rusland i medier, hos politikere, i bøger osv. er næsten entydigt. Rusland er en fjende, som vi skal bekæmpe, spænde ben for, chikanere, fordi landet under præsident Putins ledelse angiveligt truer ikke bare sine naboer militært, men også vores demokratiske livsform. Derfor har vesten indført sanktioner og lagt stort set al kontakt mellem Rusland og vestlige lande på is. Rusland har angiveligt sat sig på tværs af ’vores’ noble bestræbelser på at etablere et demokratisk, frit og åbent globalt system. Rusland bærer alene ansvaret for den nye kolde krig med tilsvarende oprustning. Så vidt denne opfattelse. 

 
Bogen Rusland på tværs kritiserer dette forsimplede billede af både Rusland og Vesten. Forfatteren giver et historisk rids af Ruslands historie, hvor han bl.a. viser, at Vestens negative syn på Rusland langt fra er nyt. Historien om Ruslands opgør med sovjettiden fortjener en mere nuanceret beskrivelse end man ofte ser, og vestens opfattelse af tiden under Putin fortjener i høj grad at blive korrigeret for ikke at fremstå totalitært. Bogen er en grundbog. En introduktion til Rusland, uomgængelig, med 36 sider illustrationer.
 
Jens Jørgen Nielsen har været Politikens korrespondent i Moskva, for mange år siden. Han er forsker og underviser på CBS. Han optræder i TV- og radio, når man på de statskontrollerede medier en gang imellem tillader sig at informere alsidigt, på tværs. 
 
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788770707534
299,95
Andre så også på disse produkter
spacer