Fascisme

Hvad er fascisme i dag? Konfronteret med begivenheder som valget af Trump og Brexit-afstemningen og politikere som Orban, Duterte og Bolsonaro og partier som Lega er det igen blevet relevant at tale om fascisme. Men hvad kendetegner den ny fascisme? Hvordan er den lig og hvordan adskiller den sig fra mellemkrigstidens fascisme? Mikkel Bolt og Jakob Jakobsen har redigeret en antologi, som udstikker koordinaterne for en analyse af samtidens fascisme i politik, kultur og hverdagsliv. Bogens tekster argumenterer for nødvendigheden af kritisk at analysere fascismens nye former og konfrontere dem uanset hvor de viser sig: som politiske partier, en umenneskelig asylpolitik eller ironisk reaktionær samtidskunst. Med bidrag om Indien, Brasilien, Tyskland, Frankrig og USA kortlægger antologien fascismens nye former og viser, hvordan den ny fascisme er en fortsættelse af såvel kolonialisme som mellemkrigstidens fascismer.

Bogen indeholder bidrag af Enzo Traverso, Denise Ferreira da Silva, Jairus Banaji, Ana Teixeira Pinto, Kerstin Stakemeier og Mikkel Bolt.

Mikkel Bolt er professor i politisk æstetik på Københavns Universitet og forfatter til en række bøger, deriblandt Trumps kontrarevolution, som er blevet oversat til engelsk, fransk, italiensk og græsk.

Jakob Jakobsen er billedkunstner og aktivist. Han står bag Hospital for Self Medication og har netop udgivet bogen Ophør oprør – dagbog fra en indlæggelse.

Indbinding:Hæftet
ISBN:9788799867912
Sidetal:176
Størrelse i mm (BxHxD):145x204x20mm
Vægt:210g
125,00
Andre så også på disse produkter
spacer