Sidste år - 72 stykker - Ulrik Horst Petersen

I 72 prosastykker – nogle kortere, nogle længere – følges årets gang fra nytår 2011 til nytår 2012.

Mens tiden går, går forfatterens tanker i mange retninger, fra det aktuelt politiske og kulturelle til helt andre ting – barndom, alderdom, kristendom, sproget m.m. Men mange af de temaer, der dukker op, dukker op igen – og mange af dem forenes til sidst i det lange slutstykke Min tid, der går fra besættelsestiden 1940-1945 op til i dag og derfra ser ud i fremtiden og gør status for landet og demokratiet i landet.

Således spejler bogens komposition årets gang: Nyt hver gang og samtidig en gentagelse af andre år fra nytår til nytår – alt i en let, ofte munter og eftertænksom tone.

Ulrich Horst Petersen, f. 1936, forfatter og jurist – med en årrække som tjenestemand i ministerierne, skildret i erindringsbogen På vej til mig selv (1992). Ud over et par romaner behandler forfatterskabet især litterære og livsfilosofiske emner i adskillige essaysamlinger. De seneste fire er Mens jeg husker det (2005), På tværs (2006), Svinkeærinder (2010) og Overtid (2011). Ulrich Horst Petersen har modtaget en lang række priser for sine bøger, bl.a. Georg Brandes-prisen og Drachmann-prisen.

 

269,00
Andre så også på disse produkter
spacer