Rejsen til Zion - Ebbe Larsen

Et vogntog med 550 emigranter krydsede i 1854 Amerikas prærie og bjerge. De fleste danskere, fortrinsvis småkårsfolk fra de små samfund; de søgte lykken i Amerika. Derhjemme var de blevet vundet for den mormonske tro, og nu ønskede de at leve deres tilværelse i Zion – mormonernes hellige land i det nuværende Utah.

Ebbe Larsens studier og brug af kilder  gør romanen til en absolut dokumentarisk roman. Vi følger Ane-Marie og Niels Pedersen, fra de forlader deres hjem ved Mariager Fjord, til de slår sig ned i Spanish Fork, Utah. Vi oplever deres trængsler på rejsen over prærien, hører om deres møde med indianere og er tæt på, når vogntogets uundgåelige følgesvend, koleraen tynder ud blandt emigranterne.
Vi oplever også i romanen de konflikter, der opstår, når rettroende mormoner vil føre ”Guds lov” om flerkoneri ud i livet.
Romanens Ane-Marie Pedersen skriver dagbog. En del af dagbogsnotaterne har Ebbe Larsen fundet i dagbøger, skrevet af kvinder på rejse gennem USA’s ødemarker i midten af 1800-tallet. Bogens illustrationer skyldes William Henry Jackson, der gjorde rejsen som beskrevet i romanen.

Ebbe Larsen har tidligere skrevet et par dokumentariske romaner Anders Andersens bedste håb, 2005 samt den ligeledes dokumentarisk baserede Den vestindiske arv, 2011.

Udg. dato:03-10-2017
Indbinding:Indbundet
ISBN:9788770705875
Størrelse i mm (BxHxD):160x225x18mm
Vægt:550g

249,95
Andre så også på disse produkter