Klaus Rothstein - Den sorte mand - Racisme, woke og hvidhed i dansk litteratur

I sommeren 2020 gav omfattende antiracistiske demonstrationer genlyd over hele verden. Protesterne begyndte efter et politidrab på en sort mand i USA, men snart efter handlede hele kulturdebatten om woke hvidhedskritik og privilegieblindhed i kunst og litteratur. 

 
I kølvandet på demonstrationerne og under indtryk af en ny tids værdier skriver Klaus Rothstein om den aktuelle idédebat og om den sorte mands rolle i dansk litteratur. Han undersøger forfatternes intentioner, udfordrer litterære purifikationer og diskuterer både N-ordet, den kunstneriske frihed og det litterære råderum. 
 
Spørgsmålet er, hvilken rolle og betydning vi tillægger fortidens racisme i nutidens litteraturdebat, og hvordan vi skal tale om den digtning, der engang var konfliktfri, men nu overskrider manges sproglige og etiske grænser. 
 
Den sorte mand. Racisme, woke og hvidhed i dansk litteratur læser og diskuterer Klaus Rothstein værker af vigtige danske forfattere, bl.a. H.C. Andersen, Henrik Pontoppidan, Johannes V. Jensen, Karen Blixen, Tom Kristensen, Martin A. Hansen, Halfdan Rasmussen, Klaus Rifbjerg, Inger Christensen, Cecil Bødker, Michael Strunge, Madame Nielsen, Katrine Marie Guldager, Kirsten Thorup, Jakob Ejersbo og Christina Hagen. 
 
Indbinding:Hæftet
ISBN:9788712066347
Sidetal:204
FSC-mærket:Ja
249,95
Andre så også på disse produkter